Casa a 7-a goala

De multe ori a aparut pe forum intrebarea legata de casa a 7-a goala si casatoria. In astrologie, atunci cand o casa este goala nu semnifica faptul ca este inactiva. Planetele care se afla intr-o casa indica influente uneori externe alteori personale asupra a ceea ce reprezinta casa respectiva. In cazul casei a 7-a care este reprezentativa pentru modul in care cineva se asociaza, pentru tipul de partener spre care se orienteaza, planetele aflate aici indica ce anume ne influenteaza aceste relatii si ce fel de persoane ne atrag. Cel din urma este un aspect de completare deoarece chiar si atunci cand nu exista planete in casa a 7-a putem realiza o descriere a partenerului spre care ne orientam.

Sa presupunem ca avem casa a 7-a in Taur, nicio planeta in casa a 7-a iar venus se afla in Leu, in casa a 10-a. In primul rand tipul de parteneriat spre care ne orientam este unul stabil, atractia fizica fiind destul de importanta in aceste alegeri. De asemenea vom cauta o persoana care sa imprumute unele din trasaturile acestei zodii insa Venus aflandu-se in casa a 10-a (care este casa a 4-a a partenerului) putem afirma ca vom aprecia sau vom cauta la partenerul de viata trasaturi care il fac sa fie orientat spre viata de familie, spre casa. In acelasi timp relatia de casatorie ne va influenta puternic alegerile legate de cariera sau deciziile pe termen mai lung. Un alt indiciu pe care il ofera aspectul mentionat mai sus este legat de zodia in care se afla Venus si care indica o anumita caldura sufleteasca, un anumit grad de entuziasm si expresivitate al persoanelor care ne atrag, si nu in ultimul rand, noblete. Ulterior putem analiza aspectele pe care le face Venus pentru a vedea ce anume ne va influenta alegerile si ulterior relatia si in ce mod.

Spre exemplu cazul lui Frank Capra, cu casa a 7-a in fecioara, nici o planeta in casa a 7-a si 2 casatorii. Mercur se afla in Gemeni, in casa a 3-a, in opozitie cu Saturn si Uranus si in patrat cu Jupiter.

Atunci cand Saturn influenteaza casa a 7-a in mod negativ (patrat, opozitie cu guvernatorul sau se afla in casa a 7-a) exista riscul, ca atunci cand persoana respectiva se casatoreste inainte de prima intoarcere Saturniana sa divorteze dupa ce Saturn ii va afecta din nou aceasta zona. Frank Capra s-a casatorit prima data in 1923 si a divortat in 1928 dupa ce Saturn a fost in opozitie cu Mercur, guvernatorul casatoriei sale. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca acele zone influentate de Saturn solicita maturitate si planificare in decizii insa in acelasi timp, persoana cu acel aspect, are o oarecare nerabdare legata de zona respectiva. Daca deciziile sunt pripite, spontane si nepotrivite cu cele enumerate mai sus, exista riscul de a face greseli. In momentul in care Saturn revine in pozitia de la nastere si reactiveaza aspectul se declanseaza o criza sau o situatie mai dificila, practic relatia este supusa unor teste iar daca criteriile de alegere nu au fost potrivite persoana in cauza va alege sa isi continue drumul singura.

Leave a Comment