Decani Peşti

primul decan pesti

Decanul întâi Peşti

 • Influenţă: Neptun – Neptun
 • Cautarea adevarului metafizic.
decanul 1 pesti

Imagini asociate cu decanul intai Pesti

Primul decan Peşti la Ibn Ezra: Un om care poartă haine frumoase, ţine în mână un instrument de fier, si el merge acasă.

Primul decan Peşti la Ibn Ezra: Un om care are două corpuri şi pare că va saluta cu ambele mâini. Şi aceasta este o faţă de pace şi de umilinţă, de slăbiciune, de multe călătorii, de mizerie, de căuta bogăţie şi de a se plîngea de condiţiile de trai.

Primul decan Peşti la Ibn Ezra: Un om care transportă poveri pe umeri, este bine îmbrăcat, are semnificaţia de călătorii, schimbare de loc şi grijă în obţinerea de avere şi haine.

Constelaţie asociata cu primul decan Pesti:

Cepheus a fost regele Etiopiei a cărui fiică Andromeda a fost legată de stânci pentru a-l potoli pe Poseidon. Cepheus deține un sceptru din pomul vieții, și piciorul său se stă pe steaua polară ca pe piatra adevărului. Acest decan dublu Pesti guvernat de Neptun (Poseidon) este preocupat de adevăr și iluzii. Dragostea faţă de Natură și căutarea secretelor ei duc inevitabil în tărâmurile spirituale unde misticii găsesc o realitate mai profundă. Cuvântul cheie este AUTENTICITATE.

Carte de Tarot asociata cu primul decan Pesti: Opt de Cupe

Un prieten psiholog mi-a spus odată că atunci când un grup este gata să se despartă, membrii săi dau semne subtile în acest sens. Ei prezintă o anumită neliniște. Ajung târziu la întâlniri, comunică mai puțin și par distrași. La un anumit nivel, participanții știu că este timpul să meargă mai departe, dar au nevoie de un timp pentru a face acest pas final. Acest proces se aplică în multe situații care se apropie un sfârșit. Nimic nu este permanent în viață. Mai devreme sau mai târziu, totul se termină. Opt de Cupe reprezintă acele momente când ne dăm seama, odată pentru totdeauna, că trecutul a dispărut. Ceea ce era adevărat nu mai este adevărat. Semnele schimbării sunt în fața noastră și trebuie să le acceptăm. E timpul să mergem mai departe. Acest lucru poate însemna o schimbare fizică, părăsirea unui loc de muncă, a unei locații sau a unei relații. Aceasta poate însemna, de asemenea, o schimbare interioară – eliberarea modele vechi, în special cele care ne-au dominat gândurile și emoțiile noastre. În Opt de Cupe, vedem un om plecând într-o călătorie. El s-a întors de la sentimentele sale vechi (cupe / râu) pentru a porni pe o cale nouă. Uneori, mutarea poate însemna căutarea unui adevăr mai profund. Într-o zi ne trezim și ne dăm seama că ne-am dus viețile trăind un vis care nu ne mai satisface. Unele schimbări pot fi obositoare. Finalurile nu sunt întotdeauna ușoare. Unul dintre semnele pregătirii de a pleca este lipsa de energie. Când te simți obosit și descurajat, știi că ceva nu e în regulă și e timpul pentru o nouă direcție. Reexaminează-ți viața și prioritățile.

Cuvinte cheie asociate cu primul decan Pesti:

A căuta o semnificaţie mai profundă, lipsă de energie, finalul unui ciclu, abandonarea unei situaţii lipsite de speranţă, a renunţa, a finaliza o etapă.

Interpretarea primului decan Pesti:

Primul decan din Peşti are „Spiritul” ca imagine centrala. Cei mai mulți nativi ai acestui decan cred în supremația spiritului asupra materiei și, prin urmare, adesea se dedică cauzelor și preocupărilor idealiste. Unii dintre cei născuți în această perioadă merg atât de departe încât neagă în totalitate lumea materială, în special în ceea ce privește munca lor. Într-adevăr, mulți Pești tânjesc după latura nematerială a vieții – viața ideilor, a muzicii, a artei și a mișcării. Sistemele lor de credință pot fi religioase în mod tradițional sau nu se supun autorității unei biserici, templu sau moschee, ciau propriul lor construct. Sentimentul lor de devotament poate fi, de asemenea, îndreptat spre munca sau familia lor sau spre un interes personal profund. Este rar să găsești printre cei marcaţi de influenţa acestui decan o persoană egoistă, deoarece chiar și cei care se dedică propriei cariere sau auto-dezvoltării, o fac cu scopul de a servi o cauză mai mare. Cu toate acestea, ei pot fi uneori distanţi şi preocupaţi de propria lor auto-importanță sau importanța proiectelor lor, și îşi pot neglija familia și prietenii. Ei pot avea de asemenea, câteodată, un aer de infailibilitate, ceea ce îi înfurie sau frustrează pe alţii. Mulți dintre cei marcaţi de acest decan au o viziune surprinzător de realistă asupra multor aspecte ale vieții. Interesele lor acoperă adesea o gamă vastă de cunoștințe, de la preocupările practice ale vieții de zi cu zi până la cele mai îndepărtate întinderi ale cosmosului. Ei nu se raportează la spiritualitate ca la o stare de visare îndepărtată, ci mai degrabă ca o stare de iluminare sau un mod de conștient de a face față situaţiilor aici și acum.

Pentru cei născuţi sub influenţa primului decan Peşti marea marea provocare este să realizeze că uneori trebuie să fie mai agresivi. Cel mai bun sfat este de a fi conştienţi de problemele de zi cu zi și să rămână atenți la nevoile lor și ale altora. Nu vă înstrăinaţi plasându-vă pe un superior.

al doilea decan pesti

Decanul al II-lea Peşti

 • Influenţă: Neptun – Lună
 • Masochism spiritual. Trebuie sa indeplineasca o misiune spirituala. Sacrificiu de sine.
decanul 2 pesti

Imagini asociate cu al doilea decan Pesti

Al II-lea decan Peşti la Ibn Ezra: O femeie frumoasa de culoare albă, stă într-o navă pe mare şi doreşte să iasă pe uscat.

Al II-lea decan Peşti la Picatrix: Un om întors cu spatele, îşi ţine capul în jos şi picioarele ridicate în sus pe o înălţime şi în mână are o tavă cu ceva care urmează a fi mâncat. Şi aceasta este o faţă de recompensă şi de voinţă puternică în chestiuni înalte, împovărătoare şi valoroase, precum şi de gândire.

Al II-lea decan Peşti la Agrippa: O femeie cu o expresie de bunătate şi bine împodobită, iar semnificaţia este de a dori şi dorinţa de a poziţiona deasupra altora , despre chestiuni înalte şi măreţe.

Constelaţie asociata cu al doilea decan Pesti:

Andromeda a fost o prințesă lăudată pentru frumusețea ei atât de mare încât Poseidon a legat-o de stânci până când Perseus a salvat-o. Povestea este similară cu mitul lui Prometeu care a suferit pentru a aduce foc omenirii. Acest decan al Peștilor influenţat de Rac şi guvernat de Lună suferă adesea persecuție sau închisoare pentru că a îndrăznit să conteste relele societății sau pentru că a urmat un ideal. Un sentiment de unitate cu toată omenirea il stimulează să acționeze pentru binele tuturor. Cuvântul cheie este SACRIFICIU DE SINE.

Carte de Tarot asociata cu al doilea decan Pesti: Nouă de Cupe

Bărbatul de pe Nouă de Cupe îmi amintește de “pisica care a mâncat canarul.”  Orice pisică care reușește să prindă un canar se va simți destul de îngâmfată în legătură cu asta. Acesta este tonul dat de Nouă de Cupe – indulgență pură și auto-satisfacție. La nivel fizic, este un semn de încântare în toate simțurile. Vizuale, auditive, gusturi, sentimente. Acestă carte vă încurajează să căutaţi plăcerea și să vă bucurați de corpul vostru în orice mod. La nivel personal, Nouă de Cupe indică mulțumirea față de felul în care stau lucrurile. Observați că omul este așezat cu încredere cu brațele îndoite și un zâmbet pe fata lui. Are tot ce-și dorește și nu poate fi mai fericit. “Uite toate cupele mele!” pare să spună el. “Nu sunt grozave?” Uneori este minunat să stai pe spate și să te delectezi în ştiind că totul e bine. Dar atenţie, ați putea fi tentați să vă răsfățați cu prețul ca altcineva să aibă de suferit, la fel ca şi în cazul pisicii. Ea se poate simti minunat la momentul respectiv, dar mai devreme sau mai târziu penele din jurul gurii vor fi descoperite și vor apărea şi consecinţele. Urmărirea plăcerii fără a ține cont de consecințe nu este niciodată satisfăcătoare pe termen lung. În multe tradiții de tarot, Nouă de Cupe este cunoscut sub numele de cartea dorinţelor. Arată că dorința ta se va împlini. O perspectivă minunată, dar trebuie să fii sigur că știi ce vrei cu adevărat și să accepți responsabilitățile care îți revin.

Cuvinte cheie asociate cu al doilea decan Pesti:

Îndeplinirea unei dorinţe, atingerea unui scop, satisfacţie, plăceri senzuale, frumuseţe, relaxare.

Interpretarea decanului al doilea Pesti:

Al doilea decan din Peşti are „Singuraticul” ca imagine centrală. Ei ajung adesea să petreacă perioade lungi de timp singuri. Ei îşi doresc să-și îndeplinească obligaţiile zilnice, datoriile familile și responsabilitățile la muncă, dar chiar și în timp ce ei par a fi funcționali în lumea materială, pot fi în lumea lor. Ei nu sunt, în general, prea sociabili și tind să aibă un cerc limitat de prieteni loiali și iubitori care le oferă toate interacțiunile sociale de care au nevoie. Mulți dintre cei marcaţi de acest decan aleg să fie independenți și să lucreze din propria lor casă sau dintr-un birou privat. Atunci când operează în cadrul unei echipe de lucru, ei muncesc cel mai bine atunci când au propriul lor spațiu personal relativ liber de intruziuni. Cei născuți în această perioadă au un mare dar pentru acei puțini oameni cărora le permit accesul în spațiul lor – intimitatea. Puțini dintre cei care aparțin altor semne zodiacale au talentul de a-şi împărtăși viața lor interioară atât de semnificativ. Cei suficient de norocoși să aibă un Pește din al doilea decan ca şi prieten cunosc bucuriile de a interacționa cu acest individ sensibil și pasionat într-un mod liniștit. Nu le este întotdeauna ușor în lume. Ei sunt adesea evidențiaţi sau chiar persecutaţi pentru sensibilitatea și idiosincrasiile lor, și pot, din acest motiv, să aibă intenţia de a se retrage din societate în adolescență sau la vârsta adultă timpurie. Alți Pești mai puțin izolați au tendința de a gravita spre creșterea intimității, nu pentru că nu le place lumea exterioară sau sunt traumatizați de ea, ci mai degrabă pentru că sunt distrași și supărați de zgomotul nesfârșit al existenței de zi cu zi și constată că sunt mai productivi pe cont propriu. Deoarece cei născuți în această perioadă sunt, în general, persoane deschise, tolerante și sensibile, receptivitatea lor este ridicată. Prin urmare, ei sunt mai deschişi la experiențe de învățare pozitive și stimularea simțurilor, dar pot fi, de asemenea, mai predispuşi decât majoritatea la accidente și boli. Se pare că cei născuți în această perioadă sunt sortiți să trăiască pe deplin prin maximele și coborâșurile vieții. Din fericire, ei tind să fie extrem de rezistenţi și, astfel, trec peste obstacole cîn faţa cărora alții nu ar putea supraviețui.

Pentru cei născuţi sub influenţa celui de-al II-lea decan Peşti marea marea provocare este să rămână realiști în perspectiva lor. Cel mai bun sfat este de a rezista ademenirii de a evada, în toate formele sale variate, şi de a lăsa o fereastră deschisă pentru lume. Continuați să depuneţi eforturi pentru încredere și acceptare, dar nu uitați să vă impuneţi punctele de vedere şi să luptaţi pentru voi. Amintiți-vă că îmbunătățirea poziției sociale poate face anumite lucruri mai ușoare pentru voi. Suferința voastră nu este nici unică, nici necesară.

al 3-lea decan pesti

Decanul al III-lea Peşti

 • Influenţe: Neptun – Pluto
 • Neobosit in cautarea psihica. Se adapteaza cu usurinta.
decanul 3 pesti

Imagini asociate cu decanul III Pesti

Al III-lea decan Peşti la Ibn Ezra: Un om dezbrăcat care îşi pune piciorul pe abdomenul lui, în mînă are o lance şi el strigâ de frică de hoţi şi de foc.

Al III-lea decan Peşti la Picatrix: Un om trist şi cu gânduri rele, reflectând asupra decepţiei şi trădării, iar în faţa lui o femeie şi un măgar ascendent urcând peste ea şi în mînă ea ţine o pasăre. Şi aceasta este o faţă de ambiţie şi de împreunare cu femei cu un apetit mare, de a căuta linişte şi pace.

Al III-lea decan Peşti la Agrippa: Un om dezbrăcat, sau un tânăr, iar lângă el o servitoare frumoasă, a cărui cap este împodobit cu flori; şi semnificaţia este de odihna, lene, deliciu, adulter, precum şi îmbrăţişarea femeilor.

Constelaţie asociata cu al treilea decan din Pesti:

Cassiopeia a fost regina a cărei mândrie pentru frumusețea fiicei sale a făcut-o pe Andromeda să ajungă înlănțuită, dar le-a dat și copiilor ei berbecul care purta lâna de aur. Acest decan al Peștilor influentat de Scorpion şi guvernat de Pluto poate avea o viață interesantă și intrigantă care implică o varietate de experiențe, oferindu-le adaptabilitate și flexibilitate în relația cu diferite persoane. Capacitatea psihică le poate permite să-i contacteze pe cei care nu mai sunt pe planul pământului. Cuvântul cheie este VICISITUDINI.

Carte de Tarot asociata cu al III-lea Decan din Pesti: Zece de Cupe

Pe cartea de Zece Cupe vedem un cuplu iubitor cu copiii lor. Casa familiei este în fundal, înconjurată de copaci și apă. Un curcubeu de cupe este deasupra capului lor. Această imagine este un simbol a ceea ce viața noastră emoțională ar putea fi în cel mai bun caz. Sentimentele reprezentate aici sunt un ideal care este la îndemâna fiecăruia dintre noi. În primul rând, există bucurie. Bucuria merge dincolo de fericire, mulțumire, satisfacţie. Este sentimentul care vine atunci când știm la cel mai profund nivel că suntem una cu tot ceea ce este, și ne este bine. Din păcate, acest lucru nu este chiar un sentiment comun! De prea multe ori suntem orbiți de încercările vieții și copleșiți de provocările lor. Bucuria există, totuși, și este dreptul nostru din naștere. Pacea este un alt aspect al cărţii de zece de cupe – seninătatea care vine atunci când toate elementele sunt în armonie. Există pace interioară și pace exterioară care sunt reflecții reciproce. Când ești în armonie cu tine însuți, experimentezi armonia în mediul tău. Când vezi Zece de Cupe, să știi că este posibil să se pună capăt ostilității. Dacă există lupte în jurul tău, s-ar putea să înceteze. Dacă sunteți în război cu voi înșivă, puteți găsi pacea. Această carte semnalează adesea un timp de binecuvântări abundente. Îți spune că poți ajunge la împlinirea pe care o meriți. Căută modalități de a obţine bucuria și de a crea pace. S-ar putea să găsești cheia fericirii în familia ta. Familia ta este grupul de oameni de care ești atașat emoțional – la bine și la rău! Este momentul potrivit pentru o mai mare apropiere.

Cuvinte cheie asociate cu al treilea decan din Pesti:

Bucurie, fericire, seninătate, armonie, iertare, armistiţiu, relaxare, mulţumire, familie.

Interpretarea decanului al treilea din Pesti:

Al treilea decan din Pesti are ca imagine centrala „Dansatori si Visători”. Ei sunt adesea dotaţi cu o intuiţie corectă. Cu toate acestea, îşi pot risipi talentul în cazul în care nu au nici o modalitate de a-l folosi în lumea reală. Echilibrarea punctelor de vedere contradictorii, alternarea energiilor și a diverselor activități zilnice sunt cheia eficienței celor marcati de acest decan. Unele dintre luptele cu care avem de-a face cu toții, cum ar fi să împăcăm relativul cu absolutul, obiectivul și subiectivul, pragmaticul și idealul, ies în evidență în contrast puternic cu personalitatea influenţată de al treilea decan din Peşti. De exemplu, mulți dintre ei știu că totul este relativ, dar în același timp simt nevoia intensă de a crede în anumite principii universale. Ei ştiu, de asemenea, că există anumite adevăruri de necontestat cu care trebuie să le opereze în viața de zi cu zi, dar recunosc că o mare parte din ceea ce întâlnim este colorat de opiniile noastre subiective și de răspunsurile noastre. A oscila între astfel de paradoxuri este tipic pentru nativii acestui decan, dar la fel este și dorința lor intensă de a integra aceste aparente contradicții. Factorul ireal al poate fi foarte mare, mai ales în rândul celor care nu au investit prea mult timp sau energie în dezvoltarea abilităților practice. Acesta este genul de persoană care vrea să alerge înainte de a putea merge. Este adevărat, cu toate acestea, că mulți născuți în această perioadă prezintă de la o vârstă fragedă un set de daruri intuitive care contestă noțiunile general acceptate de timp, spațiu și cauzalitate. Dar, indiferent dacă ei prezintă astfel de abilități neobișnuite sau nu, aproape toți cei născuți sub influenţa acestui decan par să fie în contact cu o anumită conștiință universală care este simțită de foarte puțini dintre cei care aparțin restului zodiacului. Prin urmare, nu este neobișnuit ca unii să renunțe la ambițiile lor lumești la un moment dat în viață și să urmeze ceea ce ei percep a fi căutarea unei chemări mai înalte.

Pentru cei născuţi sub influenţa celui de-al III-lea decan Peşti marea provocare pentru este să fie mai exigenți în dezvoltarea lor personală și să contribuie activ la viața din jurul lor. Cel mai bun sfat este de a nu neglija construirea unei baze ferme pentru viață. Există o limită pentru lucrurile pe care sunt capabili să depășească de unii singuri – faceţi-vă viața mai ușoară pentru voi, și  să fiţi dispuși să faceţi compromisuri atunci când este necesar!

Bibliografie

 • Ibn Ezra, Abraham, The Beginning of Wisdom, ed. Meira Epstein and Robert Hand (ARHAT Publications, 1998)
 • Agrippa, Henry Cornelius, Three Books of Occult Philosophy, trans. James Freake, ed. Donald Tyson (St. Paul, MN: Llewellyn Publications, 1993)
 • Firmicus Maternus, Ancient Astrology: Theory and Practice [Matheosis Libri VIII], trans. Jean Rhys Bram (Park Ridge, NJ: Noyes Press, 1975)
 • Holden, James H., A History of Horoscopic Astrology (Tempe, AZ: American Federation of Astrologers, Inc., 1996)
 • Joan Bunning, Learning the Tarot – An On-line Course

Leave a Comment