Horoscop Capricorn 2021

Caracteristici generale ale anului

Acesta este un an în care veţi fi mult mai mobili, mai activi şi mai spontani decât în mod normal. Evenimentele se vor succeda cu rapiditate, veţi simţi nevoia să faceţi ceva util, palpabil şi care să contribuie atât la creşterea calităţii vieţii voastre cât şi la o valorificare a potenţialului vostru. Este un an în care punctul central va fi zona financiară şi de dezvoltare personală.

În perioada 14 mai 2021 – 28 iulie 2021, Jupiter va tranzita zodia Peştilor, pentru ca anul viitor să reia acest tranzit pentru o perioadă mult mai lungă. Aspectul indică extrem de multă activitate zilnică, trebuie sa treceţi de la un lucru la altul şi aveţi multe de facut, iar dacă scăpaţi situaţiile din mană vă veţi afla în toată această perioadă într-o stare de alertă. Este comuna implicarea intr-un proiect specific sau o sarcină care vă domină atenţia şi vă consumă tot timpul. S-ar putea să aveţi un orar supra-incarcat. Scopul cu acest aspect este acela de a învăţa să vă concentraţi asupra ceea ce aveţi de facut si să vă prioritizaţi activitatea lăsându-i pe alţii să vă ajute. Chiar dacă sunteţi mai individualişti, acum trebuie să acceptaţi că nu puteţi face totul singuri. Aveţi nevoie de multă putere de concentrare şi uneori veţi avea tendinţa de scăpa detalii şi de a nu vedea decât situaţia de ansamblu. Corelând acest aspect cu cele menţionate în paragraful anterior, este o perioadă exclentă pentru a vă extinde cunoştinţele, a urma unele cursuri. S-ar putea ca în acest an să va vină ideea legat de ceea ce aţi dori să faceţi şi să vă informaţi în legătură cu acel lucru pentru ca în anul următor să începeţi această activitate.

Din punct de vedere mental puteţi resimţi această perioadă ca fiind mai stresantă, cantitatea de informaţii cu care vă confruntaţi fiind mult mai mare. Veţi avea de luat decizii, unele extrem de importante, iar situaţiile cu care vă confruntaţi de cele mai multe ori nu intră într-o categorie alb-negru, ci mai degrabă într-o tentă “gri”. Relaţiile cu rudele pot ajunge în prim plan.

La mijlocul lunii februarie, s-ar putea să aveţi parte de unele întreruperi în rutina voastră, care pot avea mai multe cauze, în funcţie de situaţia în care vă aflaţi. Acest aspect se va repeta în iunie şi în decembrie, fiind vorba fie de o evoluţie a unei situaţii, de repetarea ei sau, în cazul în care aveţi de rezolvat ceva, de corecturi sau nevoia de abordări diferite. Vom enumera situaţiile posibile: pentru cei care au copii, acesta este un an în care ei vor fi fie mai rebeli, îşi vor dori mai multă libertate sau aspecte din viaţa lor vă afectează. Va fi nevoie de intervenţia voastră şi de suport, fără însă a le restrânge libertatea sau a-i obliga să facă ceva, deoarece o astfel de abordare nu vă va aduce rezultatele sperate. Pentru alţii acest aspect se va referi la ei înşişi. Dorinţa de exprimare, de a vă simţi liberi, de a face ceea ce vă doriţi este în contradicţie cu situaţia în care vă aflaţi şi responsabilităţile pe care le aveţi. Din păcate nu veţi putea să vă eliberaţi de ele în acest an şi orice tentativă poate ajunge să vă coste din punct de vedere material. Este o perioadă când un individualism puternic vă dă capacitatea de gândire originală. Veţi vedea lucrurile diferit pe masura ce anul avansează şi cel mai probabil veţi avea de-a face cu o chestiune care ţine de creativitate intr-o manieră cu totul nouă. Dificultatea asociata cu acest aspect este tendinta de a trece prin perioade scurte de frustrare pe durata tranziţiei. În alte situaţii acest aspect se referă la investiţii şi va fi discutat în zona financiară a acestui horoscop sau la relaţiile sentimentale şi veţi găsi detalii în zona relaţională.

Luna aprilie vă este benefică în sensul în care intuiţi maniera în care pot evolua anumite tendinţe (fie în situaţii din viaţa voastră, fie la nivel general) şi puteţi să luaţi decizii anticipând ceea ce va urma să se întâmple. Din 24 aprilie şi până în 11 iunie însă, este indicat să evitaţi tendinţa de a controla mediul inutil, lăsaţi lucrurile să evolueze de la sine deoarece dacă vă opuneţi puteţi întâlni opoziţie. Poate exista tendinţa de a-i manipula pe alţii pentru a obţine rezultatele pe care vi le doriţi, dar aceştia se vor opune şi vor genera conflicte deschise. Cel mai bine ar fi să amânaţi deciziile majore sau implicarea directă pâna spre toamnă, deoarece în septembrie şi octombrie şansele de a înainta fără a întâlni opoziţie în aceleaşi situaţii cu care vă confruntaţi în perioada menţionată sunt mult mai mari. Cam pe toată perioada anului vă veţi confrunta cu situaţii care necesită o schimbare a modului vostru de abordare a lucrurilor. În prima fază va apărea o problemă sau ceva ce vă doriţi, iar impulsul iniţial va fi de a acţiona direct. Vă veţi izbi de opoziţie sau de refuzuri, şi la un interval de zile sau săptămâni veţi avea şansa de a rezolva acea problemă sau de a obţine acel lucru acţionând într-un mod mai indirect, intens, manipulator sau controlând situaţia.

Sfârşitul anului este o perioadă în care scopurile pe care le urmăriţi vor fi în stransă legatură cu nevoile voastre personale şi sunt produsul propriei voastre minţi şi nu un rezultat al ambiţiei altcuiva. Simţiţi că vă controlaţi viaţa şi deciziile. Tot acum, unul din prietenii voştri poate trece printr-o perioadă mai dificilă. S-ar putea să se comporte într-o manieră nepotrivită care vă irită. Încercaţi să aflaţi ce se întâmplă înainte de a reacţiona.

Din 20 decembrie Venus va fi retrogradă în Capricorn. Despre acest aspect puteţi citi mai multe în raportul personalizat Venus retrogradă, disponibil gratuit, aici.

Horoscop 2021 Capricorn Bani

Horoscop Capricorn 2021 Situaţia financiară

Saturn se va afla în Vărsător pe tot parcursul anului ceea ce va afecta zonele care ţin de câştigurile personale. Va fi necesar să fiţi mai responsabili, mai organizaţi, să nu faceţi excese şi în acelaşi timp, veţi fi foarte preocupaţi de maximizarea profiturilor sau de valorificarea a ceea ce deţineţi. Nu ne referim la “a valorifica” în sensul de a vinde, deşi şi această situaţie este posibilă în unele cazuri, ci de a spori valoarea lucrurilor voastre, a cunoştinţelor pe care le deţineţi, a muncii pe care o depuneţi. Uneori acest aspect corelat cu alte tranzite din acest an, poate semnifica încheierea unei modalităţi de câştig şi un nou început care implică o altă modalitate de câştig. Dar acesta este un aspect de fond, cele mai importante momente ale anului din punct de vedere financiar sunt:

În a doua jumatate a lunii februarie poate apărea o situaţie de natură financiară, cu posibilitatea repetării la mijlocul lunii iunie si a finalizării în luna decembrie. În acest an profiturile voastre pot să aibă legatura cu un talent creativ, artă, activităţi de predare, investiţii, sport, speculaţii sau jocuri de noroc. De asemenea acest aspect se poate referi la o afacere personală, o firmă. În unele cazuri poate fi vorba de schimburi financiare între voi şi persoana iubită. Oricare este situaţia, va exista un conflict între tendinţele conservative şi nevoia de schimbare din punct de vedere financiar. Chiar dacă situaţia pare favorabilă nu este indicat să vă asumaţi riscuri şi să faceţi schimbări majore. Vă  lipseşte sentimentul de siguranţă, sunteţi inconstanţi şi deşi ştiţi ce trebuie să faceţi, acţiunile voastre sunt diferite. Daţi dovadă de prudenţă.

La finalul lunii martie pot exista creşteri salariale, implicarea într-un nou proiect care vă aduce câştiguri suplimentare sau oportunitatea de a vă reduce cheltuielile. Dacă aveţi o firma, profiturile vor creşte datorită iniţiativelor unor angajaţi.

Un alt moment deosebit de favorabil este în jurul datei de 10 aprilie când puteţi să găsiţi cu uşurinţă suport din partea altora, să formaţi alianţe, parteneriate benefice din punct de vedere financiar sau să semnaţi contracte extrem de favorabile. Responsabilităţile voastre vor creşte şi există, de asemenea, posibilitatea unei cooperări cu intituţii sociale sau financiare. Persoanele în vârsta va pot oferi susţinerea. Rabdarea, constanţa şi persuasiunea sunt răsplătite.

Între 12 iunie şi 29 iulie, Marte va tranzita zodia Leului, ceea ce indică aspecte financiare legate de nevoia unui partener (de viaţă sau de afaceri) de a-şi controla resursele şi posibilitatea de a reduce cheltuilelile. În caz contrar poate semnifica tendinţa acestuia de a face cheltuieli impulsive şi nejustificate. S-ar putea să fiţi preocupaţi de datorii şi credite, iar dacă intenţionaţi să începeţi un demers în acest sens, următorul an va fi destul de dificil pentru voi. Pot apărea neînţelegeri sau certuri legate de cheltuieli sau modul în care sunt gestionaţi banii. Tendinţa va fi de a se discuta despre “cine ce plăteşte” dar nu este vorba de conflicte majore. Poate apărea şi o competiţie legată de câştigarea unor sume de bani. De asemenea, nu sunt excluse discuţiile legate de moşteniri, acolo unde este cazul. Vârful acestei situaţii este la începutul lunii iulie când vă puteţi confrunta cu o situaţie în care un partener vrea să investească sau să cheltuie mai mult, iar voi sunteţi mai rezervaţi şi încercaţi să puneţi frână unor cheltuieli care din punctul vostru de vedere sunt riscante, şi într-adevăr, pe termen lung fie vă pot aduce pierderi sau veţi ajunge să suportaţi singuri toată responsabilitatea financiară.

În jurul datei de 25 septembrie, puteţi beneficia de o primă, de un câştig datorat recunoaşterii unor merite sau poate apărea oportunitatea avansării în carieră corelată cu o creştere salarială. Uneori este vorba de o schimbare la nivel de management care să vă avantajeze. Pentru cei care deţin propria lor afacere este o perioadă în care nediatiarea, vizibilitatea le pot aduce câştiguri considerabile.

Luna noiembrie readuce în prim plan aspecte legate de un asociat sau partener, situaţia descrisă anterior şi necesită prudenţă. Pentru alţii aspectul indică cheltuieli generate de dorinţa de a ajuta un prieten aflat în dificultate.

Horoscop 2021 Capricorn Iubire

Horoscop Capricorn 2021 Relaţii

Pentru cei care nu sunt căsătoriţi acest an poate fi destul de provocator la nivel relaţional. Există o predispoziţie de a vă implica în relaţii cu persoane libere, originale, spontane dar extrem de instabile ceea ce poate face ca pe parcurul anului relaţiile sentimentale să fie presărate de întreruperi şi reluări. De foarte multe ori exact motivele pentru care vă simţiţi atraşi iniţial de o persoană sunt cele care vă vor deranja ulterior. Spre exemplu, vă place cineva pentru că se manifestă într-o manieră lipsită de inhibiţii, excentrică, originală, dar odată ce aţi început o relaţie aceste lucruri vă scot din zona de confort şi vă fac să vă simţiţi nesiguri. În cazul unei relaţii mai vechi, persoana iubită trece printr-o etapă în care îşi doreşte să faceţi mai multe împreună, relaţia de prietenie dintre voi devine extrem de importantă pentru el/ea şi are în numeroase ocazii un comportament pe care nu puteţi să îl anticipaţi. Dacă alegeţi să vă opuneţi şi să refuzaţi să vă implicaţi acest lucru va duce la răcirea relaţiei. Practic, este vorba de provcarea de a vă manifesta voi înşivă mai liber şi mai deschis în relaţie. Cum veţi gestiona aceste lucruri, depinde în totalitate de voi dar poate avea consecinţe majore asupra relaţiei.

Pentru cei care au copii, aceştia vor fi mai rebeli şi mai greu de controlat, vor dori să îşi manifeste independenţa. Încercati să îi direcţionaţi spre activităţi care să le dezvolte anumite talente, hobby-uri sau cursuri. Nu încercaţi să îi controlaţi deoarece aceştia vor deveni încăpăţânaţi şi refractari. Cel mai indicat este să abordaţi o atitudine prietenească şi să încercaţi să descoperiţi ce anume îşi doresc canalizându-le atenţia spre activităţi productive.

În ceea ce priveşte relaţia de căsătorie, există doua perioade mai importante. Între 24 aprilie şi 11 iunie, tranzitul lui Marte în Rac indică posibilitatea de a vă afla într-o relație care implică conflict. Se pare că de fiecare dată când încercați să vă exprimați sentimentele faţă de partener declanşaţi o neînţelegere. Aceste conflicte nu par sa fie clar definite, dar există o cauză mai profundă. Nu pierdeți din vedere respectul de sine și nevoia de auto-exprimare. Unele situații pot fi ignorate sau controlate; altele necesită un răspuns mai definitiv. Acum este momentul să abordaţi problemele nerezolvate şi trebuie să ajungeţi la baza lor. Nu permiteţi negarea sau “îngroparea” unei probleme cu discuţii superficiale. Ţineţi cont însă ca Marte este, de asemenea, planeta competitivității şi sunteţi mai sensibili la criticile din partea celorlalți. Încercaţi să fiţi obiectivi.

A doua perioadă, între 14 mai şi 28 iulie se va suprapune parţial cu prima şi va duce la o îmbunătăţire a situaţiilor şi rezolvarea multor aspecte prin comunicare. Acest aspect va fi activ aproape tot anul următor şi favorizează atât relaţia de căsătorie cât şi pe cele de parteneriat. Relatiile se pot imbunatati; casniciile bune pot deveni si mai bune. Daca aţi avut probleme de relationare în trecut aceasta interpretare este cu atat mai vizibila. Problemele conjugale dificile au tendinţa de a se rezolva mai ales daca se caută ajutor profesional (individual sau consiliere maritala). Sub condiţii terapeutice cei cu care eşti implicat pot să devină mai dispuşi spre a-ţi asculta nemultumirile şi a face concesii. Poate ca eşti şi mai intuitiv şi îţi poţi explica mai bine poziţia. Poţi face paşi mari pentru că ceva face declic in subconştientul tău şi iţi adaptezi modelele intime. Obţineţi cu mai multă uşurinţă cooperarea partenerului.

Horoscop 2021 Capricorn Serviciu

Horoscop Capricorn 2021 Serviciu, Carieră

În acest an o eclipsă de Lună şi două eclipse de Soare vor afecta zona de serviciu ceea ce indică anumite schimbări legate de mediul de muncă, colegi sau activitatea de la locul de muncă. De asemenea, acestea sunt deosebit de importante pentru cei care îşi caută un loc de muncă. Prima eclipsă are loc la data de 26 mai şi indică momentul în care un proiect poate ajunge la apogeu. Activitatea stabilă, continuă va aduce o creştere a veniturilor, chiar dacă nu la nivelul la care v-aţi aşteptat. Pentru cei care îşi caută un loc de muncă, este o prioadă favorabilă cu condiţia de a vă focaliza asupra scopului şi de a nu exagera în prezentări la interviuri. Dacă aşteptările voastre sunt realiste şi vă mentineţi obiectivitatea aspectele vă sunt benefice. A doua eclipsă, în data de 10 iunie, este o eclipsă de Soare va aduce rezultatele evenimentului descris anterior – angajare, încheierea unui proiect, începutul unui proiect. Singurul lucru căruia trebuie să îi acordaţi o atenţie deosebită este semnarea actelor şi comunicare. Un aspect dificil pe care îl face Neptun indică posibile neclarităţi, lucruri omise, greşeli. Atenţia la detalii, munca meticuloasă şi organizată vă pot feri de eventualele probleme (Mercur – Saturn). Ultima eclipsă care vă influenţează zona de muncă are loc în data de 4 decembrie, aduce în prim plan unele provocări. Ar fi indicat să nu le daţi curs sau să amânaţi pe cât posibil implicarea în proiectele despre care se discută acum. Dacă nu puteţi face acest lucru, încercaţi să nu ieşiţi în evidenţă. Nu aveţi toate informaţiile, colegii nu sunt deschişi.

Din punct de vedere al carierei, până la data de 14 mai şi de la data de 28 iulie până la finalul anului, aspectele sunt extrem de favorabile. Vă faceţi remarcaţi cu uşurinţă, beneficiaţi de popularitate şi de bunăvoinţa superiorilor. Este un aspect foarte bun pentru a avansa în carieră, pentru a urma cursuri de specializare, a articipa la conferinţe sau alte programe legate de activitatea voastră şi pentru a vă face relaţii. O perioadă mai intensă este între 5 martie şi 23 aprilie când puteţi să vă luaţi angajamente noi care să vă avantajeze. Există riscul de a stârni invidie printre colegi. De asemenea s-ar putea să aveţi parte de competiţie.

Perioadele de retrogradare vă afectează atât zona de muncă cât şi cea care ţine de carieră. În ceea ce priveşte munca acestea sunt între 31 ianuarie – 21 februarie, 30 mai – 22 iunie şi 28 septembrie – 17 octombrie. Ultima va viza şi zona de carieră, deci este indicat să acordaţî o atenţie deosebită detaliilor la locul de muncă, să vă aşteptaţi la întarzieri sau mici blocaje. Pentru mai multe detalii, citiţi în perioadele respective raportul Mercur retrograd disponibil gratuit, pe site. O ultimă perioadă care vizează zona de carieră începe la data de 20 decembrie, iar pentru lămuriri vă recomandăm raportul Venus în mişcare retrogradă, de asemenea disponibil gratuit pe site.

Horoscop 2021 Capricorn Sanatate

Horoscop Capricorn 2021 Sănătate

Acesta este un an în care să vă schimbaţi unele obiceiuri care vă afectează în mod negativ starea de sănătate. Cu 3 eclipse care vă influentează în mod direct aceste zone, veţi avea anumite semnale pe care ar fi necesar să le trataţi cu seriozitate, fie că este vorba de stilul alimentar, de aspecte medicale mai vechi pe care le-aţi ignorat sau de excese de altă natură. Între 5 martie şi 23 aprilie este o perioadă bună pentru diete sau activităţi fizice, dar nu exageraţi. De asemenea, aveţi grija între perioadele 31 ianuarie – 21 februarie, 30 mai – 22 iunie şi 28 septembrie – 17 octombrie, când Mercur este retrograd şi există posibiliatea de a primi rezultate eronate la anlize, consulturi sau intervenţii care necesită repetiţie, dar aceste perioade au şi o influenţă benefică pentru cazurile în care v-aţi confruntat cu anumite probleme şi nu aţi găsit tratamentul adecvat – acum acest lucru este mult mai probabil. Între 14 mai 2021 – 28 iulie trebuie să aveţi grijă să nu vă extenuaţi, vă este mai dificil să vă relaxaţi şi aveţi tendinţa de a face in continuu câte ceva.

Leave a Comment